Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük és azonnal, krumplinyomón áttörjük. Hűljön ki teljesen. Hozzáadjuk a tojást és jól eldolgozzuk a krumplival, majd a liszttel, de ne legyen kemény a tészta. A deszka lisztezett felületére borítjuk. Csak annyira lisztezzük, hogy ne ragadjon. A tésztát kinyújtjuk, kb. egy centiméter magasságúra. Hosszú csíkokat vágunk, megsodorjuk gömbölyűre, egymás mellé két-három csíkot teszünk, majd kockákat vágunk belőle. Sós vízben kifőzzük. Közben lábasban, egy kanálnyi zsírban sót olvasztunk. Beletesszük az őrölt pirospaprikát. Lehet csípős is. Jól elkeverjük, majd beleborítjuk a tejfölt. Alaposan elkeverjük, hogy ne maradjon fehér folt. Ebbe a szaftba szedjük a gombócokat, amiket nem kell leöblíteni. Átkeverjük és máris tálalható.