Receptek Gyerekmenü Főételek Tejfölös gombóc

Hozzávalók

1 darab tojás
2 fej vöröshagyma
1 kg burgonya
1 pohár tejföl
1 kk őrölt pirospaprika
10 dkg bacon szalonna
30 dkg finomliszt

Leírás

A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük és azonnal, krumplinyomón áttörjük. Hűljön ki teljesen. Hozzáadjuk a tojást és jól eldolgozzuk a krumplival, majd a liszttel, de ne legyen kemény a tészta. A deszka lisztezett felületére borítjuk. Csak annyira lisztezzük, hogy ne ragadjon. A tésztát kinyújtjuk, kb. egy centiméter magasságúra. Hosszú csíkokat vágunk, megsodorjuk gömbölyűre, egymás mellé két-három csíkot teszünk, majd kockákat vágunk belőle. Sós vízben kifőzzük. Közben lábasban, egy kanálnyi zsírban sót olvasztunk. Beletesszük az őrölt pirospaprikát. Lehet csípős is. Jól elkeverjük, majd beleborítjuk a tejfölt. Alaposan elkeverjük, hogy ne maradjon fehér folt. Ebbe a szaftba szedjük a gombócokat, amiket nem kell leöblíteni. Átkeverjük és máris tálalható.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4