Receptek Gyerekmenü Főételek Tejfölös gombapaprikás

Hozzávalók

½ dl tejföl
1 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
zsír
50 dkg csiperkegomba
½ darab zöldpaprika

Leírás

50 dkg gombát folyóvízben mossunk meg és vágjuk nagyobb kockákra. Egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjünk bele 1 kávéskanál fűszerpaprikát. Öntsünk rá 0,5 dl vizet, adjunk hozzá 1 csapott mokkás kanál sót és fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpuhul. Ha nem lenne elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet és főzzük tovább. Ezután szórjunk rá 1 kávéskanál lisztet, keverjük össze, majd adjunk hozzá 0,5 dl tejfölt és ezt is jól dolgozzuk bele. Végül engedjük fel 1,5 dl, illetve annyi hideg vízzel, amennyi levet akarunk a gombapaprikásnak és állandóan kevergetve forraljuk össze. Akkor kész, amikor a zsírszemcsék eltűnnek a tetejéről. Párolt rizzsel, savanyúság nélkül tálalva érvényesül leginkább az íze, de főzelékhez feltétként is igen finom. Párolt rizshez, vagy nokedlihez adva kevesebb vízzel engedjük fel, mert ezek a köretek nem képesek sok levet felszívni. Főzelékhez, feltétként fogyasztva 30 dkg gomba is elegendő.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4