Hozzávalók

3 darab tojás
350 g finomliszt
½ l tej
1 kanál sütőpor
100 g kristálycukor

Leírás

A felütött tojást tejjel, cukorral, egy csipet sóval és a sütőporral elkevert liszttel simára keverjük. Palacsintatészta sűrűségű masszát kapunk. Egy magas szélű tepsit vastagon kiolajozunk, vagy vajjal kikenünk. 200 fokon, pirosra sütjük. Ha sikeres volt a masszakészítés, süléskor hólyagok keletkeznek, és minél hólyagosabb a pite, annál finomabb. Nagy négyzetekre vágva, forrón tálaljuk. A barackdzsemet összefőzzük egy kevés barackpálinkával, és ezt adjuk a pite mellé. Persze sima baracklekvárral is lehet enni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4