Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A sárgarépát megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A karalábét meghámozzuk, és felkockázzuk a paprikával együtt. Kevés olajon a répát és az újhagymát megpároljuk. Ha kijön a répa színe, felöntjük vízzel. Beletesszük a karalábét és a zöldpaprikát. Ízesítjük sóval, pár szem egész borssal, egy gerezd fokhagymával és a vegetával. Kiforraljuk, és addig elkészítjük a gombócot. Gombóchoz: 1 tojás búzadara só 1 kk zsír A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A tojást elkeverjük a petrezselyemzölddel, a kanál zsírral, kevés sóval. Annyi búzadarát adunk hozzá, amennyit felvesz. Szükség esetén vízzel hígítjuk. Összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk, hogy a dara hadd szívja meg magát. Két kanál segítségével gombócokat formázunk, és a levesbe szaggatjuk. Felforraljuk, és addig főzzük, míg a gombóc megpuhul.