Receptek Levesek Tavaszi májgaluska leves

Hozzávalók

1 darab tojás
1 pohár tejföl
1 darab újhagyma
3 darab sárgarépa
1 csokor friss petrezselyem
10 dkg csigatészta
20 dkg zöldborsó
2 darab fehérrépa
1 darab karalábé
A májgaluskához
100 g májkrém
2 tojás
100 g zsemlemorzsa

Leírás

A sárgarépát, fehérrépát és karalábét apró kockára vágom, majd a felforrósított olajon megpárolom. Ezután, felöntöm 2-2,5 liter vízzel, beledobom a hagymát, zöldborsót és a csokor petrezselymet. Ízesítem a fűszerekkel. Amikor a zöldségek majdnem megfőttek, a következő májkrémes masszából, kis kanál segítségével, galuskákat szaggatok bele. A májkrémet összekeverem a tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy nokedli keménységű legyen. Gombócozva rakom bele a levesbe és belefőzöm. A végén, egy pohár tejföllel behabarom és citromlével teszem pikánssá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4