Receptek Levesek Tavaszi csirkehúsleves

Hozzávalók

4 darab Tesco friss csirke felsőcomb
liter víz
1 fej vöröshagyma
2 darab babérlevél
1 tk
½ kanál egész fekete bors
3 fej burgonya
4 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
¼ fej zellergumó
125 g fagyasztott zöldborsó
1 darab citrom
6 fej retek
8 kanál friss petrezselyem

Elkészítés

1

Töltsünk meg egy nagyobb edényt hideg vízzel. Tegyük bele a megmosott csirkecombokat, és forraljuk fel. Főzzük egy percig, majd szűrjük le és öblítsük le hideg folyóvíz alatt. Ezzel az eljárással a húsleves átlátszó és szennyeződésektől mentes lesz.

2

Tegyünk egy nagy lábasba 2,5 liter vizet, adjuk hozzá blansírozott csirkecombokat, a sót, a borsszemeket, a babérlevelet és a meghámozott hagymát egészben. Forraljuk fel, majd a főzés során, a felszínen képződő habot szedjük le. Fedő alatt, lassú tűzön hagyjuk 1,5 órán át főni.

3

Közben készítsük el a zöldségeket. A burgonyát, a sárgarépát, a zellert és a petrezselymet hámozzuk meg, majd vágjuk hosszában nagyobb darabokra. Tegyük félre.

4

Ha megfőtt a hús, vegyük ki a hagymával és a babérlevéllel együtt (a hagymát és a babérlevelet eldobhatjuk). A húst csontozzuk ki, és tegyük félre.

5

Adjuk a leveshez az előkészített zöldségeket, majd főzzük további 20- 30 percig, amíg minden megpuhul. A főzési idő felénél adjuk hozzá a borsót is.

6

Közvetlenül a befejezés előtt locsoljuk a levesbe a citromlevet, és keverjük el benne.

7

A húslevest szűrjük le, a zöldségeket pedig tegyük félre.

8

Helyezzük a zöldségeket a hússal tálkákba, majd öntsük fel a húslevessel. A kész levest díszítsük friss retekkel és petrezselyemzölddel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4