Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Töltsünk meg egy nagyobb edényt hideg vízzel. Tegyük bele a megmosott csirkecombokat, és forraljuk fel. Főzzük egy percig, majd szűrjük le és öblítsük le hideg folyóvíz alatt. Ezzel az eljárással a húsleves átlátszó és szennyeződésektől mentes lesz.
Tegyünk egy nagy lábasba 2,5 liter vizet, adjuk hozzá blansírozott csirkecombokat, a sót, a borsszemeket, a babérlevelet és a meghámozott hagymát egészben. Forraljuk fel, majd a főzés során, a felszínen képződő habot szedjük le. Fedő alatt, lassú tűzön hagyjuk 1,5 órán át főni.
Közben készítsük el a zöldségeket. A burgonyát, a sárgarépát, a zellert és a petrezselymet hámozzuk meg, majd vágjuk hosszában nagyobb darabokra. Tegyük félre.
Ha megfőtt a hús, vegyük ki a hagymával és a babérlevéllel együtt (a hagymát és a babérlevelet eldobhatjuk). A húst csontozzuk ki, és tegyük félre.
Adjuk a leveshez az előkészített zöldségeket, majd főzzük további 20- 30 percig, amíg minden megpuhul. A főzési idő felénél adjuk hozzá a borsót is.
Közvetlenül a befejezés előtt locsoljuk a levesbe a citromlevet, és keverjük el benne.
A húslevest szűrjük le, a zöldségeket pedig tegyük félre.
Helyezzük a zöldségeket a hússal tálkákba, majd öntsük fel a húslevessel. A kész levest díszítsük friss retekkel és petrezselyemzölddel.