Receptek Főételek Húsos ételek Tavaszi aprópecsenye

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 cikk fokhagyma
10 dkg paradicsom
50 dkg burgonya
4 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
5 dkg zsír
60 dkg sertéscomb (sovány)
1 csomag friss petrezselyem
15 dkg csiperkegomba
10 dkg zöldborsó
5 dkg zöldpaprika
20 dkg póréhagyma

Leírás

Kevés zsíron megpirítjuk a fél karikákra szeletelt hagymát. Beletesszük a vékony csíkokra vágott húst, és addig pirítjuk, míg saját levél elpárologtatja, egy dl vizet öntünk hozzá és ezt addig ismételjük, míg a hús megpuhul. ekkor tesszük hozzá a cikkekre vágott gombát, a felaprított zöldpaprikát, a zöldborsót, végül a hámozott paradicsomcikkeket. Sóval, borssal, apróra vagdalt fokhagymával, petrezselyemmel ízesítve 5-6 perc alatt készre pároljuk. Sós vízben főtt, közepes nagyságú, egészben hagyott burgonyákkal körítjük, melyet vajban futtatott petrezselyemmel tesszük ízletesebbé.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4