Receptek Levesek Tárkonyos pulykaraguleves

Hozzávalók

6 dkg finomliszt
1 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
2 dl tejszín
1 kanál citromlé
1 csipet friss petrezselyem
20 dkg vegyes zöldség
1 cikk zellergumó
10 dkg csiperkegomba
1 kanál tárkonyecet
40 dkg pulykamell
1 l alaplé (csontlé leveskockából is lehet)

Leírás

A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon, aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, majd kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát. Kockákra vágjuk őket és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a csontlével felengedjük. A maradék olajból, a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk (ha kell), utána ízesítjük. A tárkony-ecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, tejszínnel dúsítjuk és jó forrón tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4