Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A pulykacombot megmossuk, leszárogatjuk, majd egycentis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. Az olajat kissé megforrósítjuk, a hagymát a hússal együtt rádobjuk, kevergetve, közepes lángon 4-5 percig együtt sütjük. A babérlevelet beledobjuk, megsózzuk, egy kevés vizet öntünk alá, majd lefedve, kis lángon kb. 50 perc alatt teljesen puhára pároljuk. Végül fedő nélkül zsírjára sütjük. Amíg a hús készül, a zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát meg a gyökeret a combhoz hasonló, egycentis kockákra vagy félkarikákra, a gombát cikkekre vágjuk. Mindezeket a hússal összekeverjük és 3-4 percig pirítjuk. 1 liter vízzel felöntjük, a zöldborsót beleszórjuk. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 20 percig főzzük, amíg minden meg nem puhul. A mustárt a citrom levével, a borssal, majorannával és egy kevés vízzel összekeverjük (így jól oldódik) és a levesbe öntjük. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük. Egy kevés forró levest merünk rá, ami azért kell, nehogy a hideg habarást a forró leves összekapja. Utána egyszerre a kis lángon fövő levesbe töltjük és 2-3 percig forraljuk, hogy a leve kissé besűrűsödjön. A tárkonyt a levesbe morzsoljuk, és épp csak 1-2 percig forraljuk benne.