Receptek Levesek Tárkonyos libanyak leves

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
1 kanál finomliszt
dl víz
3 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
15 dkg vaj
2 darab citrom
1 csipet őrölt fekete bors
2 szál sárgarépa
3 darab narancs
1 kanál szárított tárkony
1 szál fehérrépa
30 dkg csirkezúza
1 kg egész liba (libanyak)

Leírás

A libanyakat 3-5 cm vastagon feldarabolom, vagy megkérem a hentest, csinálja meg nekem. Ezután a hagymát felaprítom, majd a fehér- és sárgarépát karikára vágom. Felteszem a fazékba a 15 dkg vajat, majd miután jól felhabzik, beleteszem a nyakat és zúzát és fehéredésig pirítom őket. Ha szép fehér minden benne, akkor hozzáteszem a hagymát. Mindenképpen a hús pirítása után tegyük bele a hagymát, mert különben megég, míg a hús pirul. Ezután szép sorban, mindent beleteszek a fazékba. Sárgarépa, fehérrépa, 3 narancs leve, 2 citrom leve, majd a liszt, a tárkony és a só. Kicsit összepirítom a hozzávalókat, végül a tejfölt is ráöntöm. Ezután felöntöm, 2.5 liter sima vízzel. Másfél óra, lassú tűzön és megfő szépen benne minden.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4