Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A zöldséget megtisztítjuk, a vöröshagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. A petrezselyemzöldet apróra metéljük. A halat és halbelsőséget feldaraboljuk, megmossuk és lecsöpögtetjük. Leveses fazékban, a felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd a vékony csíkokra vágott zöldséget, néhány percig pirítjuk rajta. Ezután a halikrát és haltejet rátesszük és bő 1 liter vízzel felöntjük. Beletesszük a halászlékockákat és a tárkonyt, valamint a petrezselyemzöld felét. Kis lángon, 20 percig főzzük. Közben a tejszínt, a megmaradt tárkonyt és a petrezselyemzöldet a liszttel és 1/2 dl vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő levesbe csorgatjuk. Folytonosan kevergetve, 5 percig forraljuk, végül kevés sóval és cukorral ízesítjük.