Receptek Előételek Hideg előételek Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
1 darab csirkemell
1 darab zellergumó
1 marék zöldborsó
1 darab petrezselyemgyökér
¼ darab karalábé
3 szál sárgarépa

Leírás

A csirkemellet kicsontozzuk, a húst csíkokra vágjuk. A csontot és a bőrt feltesszük főni, az egész  hagymával, sóval, borssal és némi szerecsendióval fűszerezve. Nagyon lassú tűzön főzzük, a habot leszűrjük. Amíg fő a csontlé, addig a zöldségeket felvágjuk, gyufaszálnyi csíkokra. A csíkokra vágott csirkemellet, egy liszttel teli nylon zacsiba tesszük. Átforgatjuk benne, hogy a húsra mindenhol tapadjon a liszt. (Gyümölcsmosóba öntve, lejön a felesleges liszt.) Egy fazékban vajat olvasztunk és a lisztes csirkemell csíkokat átpirítjuk, majd rádobáljuk a zöldségeket és tovább pirítjuk, állandó kevergetés mellett, lassú tűzön. Pár perc múlva, felöntjük a zöldségeket és a húst, a csontlével. Fűszerezzük tárkonnyal (sózzuk, borsozzuk, ha szükséges) , majd felforraljuk. Némi citromlevet adunk hozzá, összekeverjük, majd összeforraljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4