Receptek Gyerekmenü Főételek Tárkonyos csirkeragu leves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 csipet tárkony
1 csomag vegyes zöldség
40 dkg csirkemell
2 marék zöldborsó
3 kanál finomliszt

Leírás

A csirkét felkockázom, majd kevés olajon, fehéredésig sütöm. Utána küldöm a csinos, darabokra vágott zöldséget (szerencsém volt, mert a nyár utolsó intéseként, kaptam a piacon isteni finom, zsenge zöldborsót, nem tudtam neki ellenállni), lepirítom, majd só és bors kíséretében, kevés víz hozzáadásával, majdnem puhára párolom. Közben elkészül a tejszínes habarás, amivel a megfelelő pillanatban behabarom a levest. Ekkor morzsolom bele a tárkonyt (nem sajnálva persze), egy gondolatnyi pirospaprikát, hogy ne legyen teljesen fehér a leves. Én szeretek még a végén petrezselyemzöldet is beletenni, szerintem akkor teljes az íz- és színkavalkád.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4