Receptek Levesek Tárkonyos csirkeragu leves zöldborsóval

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma (jó nagy)
3 kanál étolaj
1 darab citrom (leve)
3 darab sárgarépa
2 darab csirkemell
4 darab húsleveskocka
1 kanál tárkony
3 kanál szárított petrezselyemzöld
1 darab zellergumó
30 dkg zöldborsó
2 darab fehérrépa
1 darab karalábé
3 dl főzőtejszín

Leírás

A csirkemell-filét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személy szerint, a répán kívül, minden zöldséget egészben szoktam hagyni és miután kész a leves, kihalászom őket, az egészben hagyott hagymával együtt.) Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez. Egy kis tálba öntjük a tejszínt és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk. Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele. Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása