Receptek Levesek Tárkonyos-citromos pulykaleves

Hozzávalók

1 kk tengeri só
1 kanál finomliszt
1 fej vöröshagyma
4 kanál étolaj
½ darab citrom
2 darab sárgarépa
½ mk őrölt fekete bors
1 kanál mustár
1 kk szárított tárkony
1 darab babérlevél
30 dkg csiperkegomba
30 dkg zöldborsó
2 dl főzőtejszín
1 kg pulykacomb

Leírás

A combot lebőrözzük, kicsontozzuk, a húsát 1 centis darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd lábasban, az olajon, közepes lángon, kevergetve, kb. 2 perc alatt megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, kevergetve, kb. 3 perc alatt, fehéredésig sütjük. A babérlevelet hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve, kb. 30 percig pároljuk. Ezalatt a répát meg a gombát megtisztítjuk, az előbbit 1 centis kockákra, az utóbbit szeletekre vágjuk. Mindkettőt a pulykához adjuk, 4-5 percig pároljuk, majd kb. 1,2 liter vízzel felöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, majd 5 percig, kis lángon főzzük. A zöldborsóval gazdagítjuk. A tejszínt a liszttel, a citrom levével, meg a mustárral jól összekeverjük. A levest ezzel sűrítjük. 2 percnyi főzés után, a finomra vágott tárkonnyal fűszerezzük. Ha kell, utánasózunk, borsozunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása