Hozzávalók

3 darab tojás
1 dl tej
1 késhegynyi sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg vaj
3 kanál kakaópor
15 dkg porcukor
3 kanál baracklekvár
1 üveg meggybefőtt
30 dkg finomliszt
1 kanál citrom

Leírás

A porcukrot a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a lekvárt, a tejet, a citromhéjat és a vaníliás cukrot. Mindezt alaposan kikeverjük, majd apránként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és hézagosan belekanalazzuk a massza felét. A másik felében pedig jól elkeverjük a kakaóport, majd azt is a tepsibe kanalazzuk, az üresen hagyott helyekre. Rászórjuk az apróra vágott meggyszemeket. 200 fokos sütőben, lassan megsütjük. Kihűlt állapotában a tésztát két lapra vágjuk, és lekvárral megtöltjük. Tetejét porcukorral meghinthetjük, de nem szükséges, így is elég édes.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4