Receptek Főételek Tészta Tagliatelle sütőtök mártással és erdei gombával

Hozzávalók

250 g Tesco Free From tagliatelle (Tesco Free From)
30 ml olívaolaj
½ fej vöröshagyma
250 g laskagomba
250 g csiperkegomba
2 gerezd fokhagyma
1 darab hokkaido tök
200 ml tejszínhab (laktózmentes)
2 kanál friss petrezselyem (aprítva)
½ tk
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet kurkuma
1 csipet őrölt gyömbér
víz
Díszítéshez
1 tk oregánó (friss)
1 marék tökmag

Elkészítés

1

Vágjuk félbe a hokkaido tököt, távolítsuk el a magokat, hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Tegyük egy fazékba, öntsünk rá vizet, forraljuk fel, majd főzzük puhára, körülbelül 25 perc alatt. Főzés után szűrjük le.

2

Közben hevítsünk fel egy serpenyőben olívaolajat, tegyük bele a finomra vágott hagymát. Süssük üvegesre, kb. 7 perc alatt. Ezután adjuk hozzá a préselt fokhagymát, a megtisztított és felszeletelt gombákat (csiperkét és laskagombát), valamint egy csipet sót. Pirítsuk kb. 10 perc alatt aranysárgára.

3

Főzzük meg a tésztát az utasításoknak megfelelően.

4

Öntsünk a megfőtt, lecsöpögtetett sütőtökre tejszínt, adjuk hozzá a maradék sót, a borsot, a kurkumát és az őrölt gyömbért. Pürésítsük botmixerrel sima kása állagúra, forraljuk fel és főzzük még legalább 5 percig.

5

Keverjük össze a sütőtökmártást a főtt tésztával, adjuk hozzá a gombát, majd díszítsük friss oregánóval és tökmaggal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4