Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Vágjuk félbe a hokkaido tököt, távolítsuk el a magokat, hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Tegyük egy fazékba, öntsünk rá vizet, forraljuk fel, majd főzzük puhára, körülbelül 25 perc alatt. Főzés után szűrjük le.
Közben hevítsünk fel egy serpenyőben olívaolajat, tegyük bele a finomra vágott hagymát. Süssük üvegesre, kb. 7 perc alatt. Ezután adjuk hozzá a préselt fokhagymát, a megtisztított és felszeletelt gombákat (csiperkét és laskagombát), valamint egy csipet sót. Pirítsuk kb. 10 perc alatt aranysárgára.
Főzzük meg a tésztát az utasításoknak megfelelően.
Öntsünk a megfőtt, lecsöpögtetett sütőtökre tejszínt, adjuk hozzá a maradék sót, a borsot, a kurkumát és az őrölt gyömbért. Pürésítsük botmixerrel sima kása állagúra, forraljuk fel és főzzük még legalább 5 percig.
Keverjük össze a sütőtökmártást a főtt tésztával, adjuk hozzá a gombát, majd díszítsük friss oregánóval és tökmaggal.