Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük össze a rozmaringot parmezánnal, a zsemlemorzsával, néhány evőkanál olívaolajjal és a paprikával. A panírnak nedvesnek, de még lazának kell lennie.
A húst mártsuk a felvert tojásokba, majd a fűszeres-parmezános panírba. Süssük forró olajban kb. 5 percig mindkét oldalán, majd tegyük hőálló edénybe és süssük még 10 percig a 200°C-os sütőben. A kész húst vágjuk szélesebb szeletekre és tartsuk melegen a tálalásig.
Felezzük meg a citromot. A levét nyomjuk ki egy tálba, és keverjük össze 2 bögre hideg vízzel. Vágjuk le az articsóka kemény, külső részeit (ez nagyjából 3 réteg). Vágjuk le a tetejét és a szárát, majd hosszában vágjuk ketté. A zöldség megbarnulásának elkerülése érdekében kenjük meg citrommal, majd tegyük a hideg citromos vízbe.
Hevítsünk fel 1 ek olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és hagyjuk körülbelül 2 percig pirulni. Adjuk hozzá a kockákra vágott paprikákat, és lassú tűzön süssük további 5 percig. Az articsókát csepegtessük le, vágjuk 1,5 cm vastag szeletekre és tegyük a serpenyőbe. Adjunk hozzá egy pohár vizet, ízlés szerint sót, borsot, a kakukkfüvet és babérlevelet. Fedjük le, és lassú tűzön pároljuk körülbelül 10 percig, amíg az articsóka meg nem puhul. Időnként öntsünk egy negyed pohár vizet alá és keverjük meg. Vegyük ki egy tálba, adjuk hozzá a balzsamecetet, a megmaradt olívaolajat, a finomra vágott petrezselymet és keverjük össze. Ezzel körítve kínáljuk a sertésszüzet.