Receptek Főételek Húsos ételek Szűzcsíkok stroganoff módra

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 dkg krémsajt (natúr/tejszínes)
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 üveg csemegeuborka
70 dkg sertés szűzpecsenye

Leírás

A szűzérmét csíkokra vágom, majd a felforrósított vajon (olajon) megpirítom, végül addig párolom, míg a hús megpuhul. Közben sózom, borsozom. Amíg a hús párolódik, elkészítem a sajtmártást: a sajtkrémet simára keverem a tejszínnel, hogy sűrű mártást kapjak, végül beletöröm a fokhagymát. Amikor a hús megpuhult, ráöntöm a sajtkrémes szószt, és rottyantok rajta egyet.Beleszórom a csíkokra vágott uborkát. Galuskával vagy sült krumplival tálalom, tálaláskor megszórom apróra vágott petrezselyemmel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4