Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A szalonnát apró kockákra vágom és ropogósra kisütöm. Félreteszem. Egy nagy fazékba vizet teszek fel forrni és megsózom. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Időnként a lisztből rászórunk, hogy ne barnuljon meg a burgonya. Utána a krumplireszeléket és a lisztet összekeverjük (a liszt mennyisége függ a burgonya vizességétől!). Hozzáadunk két evőkanál zsírt abból, ami kisült a szalonnából, valamint a két tojást és sót. Ha túl híg a massza, adjunk hozzá még kevés lisztet. Ha felforrt a víz, kanállal galuskákat szaggatunk bele a masszából. A vízbe hullott galuskát óvatosan keverjük meg nehogy letapadjon az edény aljára (vagy éppen egymáshoz). Amikor a galuska feljön a víz tetejére, még főzzük 5-6 percig közepes lángon. Amíg fő, kenjünk ki egy tepsit a szalonnából kisült zsírrral és gyújtsuk be a sütőt, állítsuk 200 °C-ra, hogy bemelegedjen, mire beraknánk az ételt. Ha megfőtt, leszűrjük a galuskát és a tepsibe borítjuk. Nyakon öntjük tejföllel és rászórjuk az összemorzsolt juhtúrót és a szalonnát. A tepsit annyi időre tesszük a sütőbe hogy a túró megpókhálósodjon. ( 5-10 perc) Tálalásig lefedjük, nehogy kiszáradjon.