Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Desszertek Sütést igénylő Sztrapacska juhtúróval

Hozzávalók

2 tk tengeri só
2 darab tojás
45 dkg finomliszt
2 doboz tejföl
1 kg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
20 dkg füstölt szalonna (füstölt)
35 dkg juhtúró

Leírás

A szalonnát apró kockákra vágom és ropogósra kisütöm. Félreteszem. Egy nagy fazékba vizet teszek fel forrni és megsózom. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Időnként a lisztből rászórunk, hogy ne barnuljon meg a burgonya. Utána a krumplireszeléket és a lisztet összekeverjük (a liszt mennyisége függ a burgonya vizességétől!). Hozzáadunk két evőkanál zsírt abból, ami kisült a szalonnából, valamint a két tojást és sót. Ha túl híg a massza, adjunk hozzá még kevés lisztet. Ha felforrt a víz, kanállal galuskákat szaggatunk bele a masszából. A vízbe hullott galuskát óvatosan keverjük meg nehogy letapadjon az edény aljára (vagy éppen egymáshoz). Amikor a galuska feljön a víz tetejére, még főzzük 5-6 percig közepes lángon. Amíg fő, kenjünk ki egy tepsit a szalonnából kisült zsírrral és gyújtsuk be a sütőt, állítsuk 200 °C-ra, hogy bemelegedjen, mire beraknánk az ételt. Ha megfőtt, leszűrjük a galuskát és a tepsibe borítjuk. Nyakon öntjük tejföllel és rászórjuk az összemorzsolt juhtúrót és a szalonnát. A tepsit annyi időre tesszük a sütőbe hogy a túró megpókhálósodjon. ( 5-10 perc) Tálalásig lefedjük, nehogy kiszáradjon.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4