Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Négyszínű paprikás szósz: Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát egy kis vajon. Adjuk hozzá a borsot és pároljuk illatosra. Öntsük hozzá a főzőtejszínt, végül főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik a szósz.
Gombaszósz: Szeleteljük fel a gombát, a hagymát pedig vágjuk apróra. Olvasszuk fel a vajat a serpenyőben és pároljuk meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a lisztet, majd süssük pirosra. Öntsük a besamelre a főzőtejszínt, adjuk hozzá a gombát, babérlevelet, sót és fűszereket, hogy még ízletesebb legyen. Tipp: Vaj helyett akár a steak megmaradt zsírjából is készíthetjük a besamelt.
Áfonyaszósz: Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az áfonyadzsemet és a szegfűszeget, majd kavargassuk, míg összeáll. Vegyük ki a szegfűszeget és dolgozzuk össze a szószt ízlés szerint.
Szilvaszósz: Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőn, adjuk hozzá a lekvárt és olvasszuk fel. Tegyük bele a főzőkrémet, adjunk hozzá egy csipet fahéjat és főzzük, amíg össze nem áll.
Fűszeres vaj: Hagyjuk megpuhulni a vajat. Közben vágjuk apróra a fűszereket. Választhatunk kakukkfüvet vagy más fűszernövényeket is. Keverjük össze a vajat a fűszernövényekkel, sóval, citromlével, majd csomagoljuk fóliába, vagy tegyük kis tálkákba. Tegyük a hűtőbe legalább három órára.