Receptek Főételek Húsos ételek Szőlős-kakaós muffin

Hozzávalók

5 darab tojás
1 csomag sütőpor
15 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
5 dkg kakaópor
1 tábla csokoládé
1 kanál citrom
30 dkg fehér szőlő
30 dkg finomliszt

Leírás

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffin forma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. A szőlőt megszórjuk 4 dkg cukorral és félretesszük. Egy nagy tálban, jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral és a kakaóval. A csokoládés bevonót apró darabokra vágjuk és beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Egy másik nagy tálban, a vajat a maradék cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. Egymás után hozzákeverjük a tojásokat. Belekeverjük a tejet és a szőlőt, végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket is. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük és középen, 180°C-on, körülbelül 20 perc alatt, készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük, 5 percig, majd kivesszük. Még melegen díszítjük, tejszínhabbal és kakaóporral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4