Receptek Főételek Tészta Szlovák juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
50 dkg finomliszt
1 kg burgonya
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
10 dkg császárszalonna
20 dkg juhtúró

Leírás

Az olajon kisütjük az apróra vágott füstölt szalonnát. A burgonyát lereszeljük, vagy zöldség-darálon ledaráljuk. Összekeverjük a tojással, sóval, borssal, kurkumával, liszttel, míg keményebb nokedli tésztát nem kapunk. Bő, forró, sós vízben főzzük, amíg a nokedlik fel nem jönnek a víz színére. Ne főzzük túl, mert elázik. Inkább kevesebbet tegyünk egyszerre a vízbe. A galuskákat a szalonnazsiradékba keverjük. Hozzáadjuk a tejfölös juhtúrót, és ezzel is elkeverjük. Sütőben jól átmelegítjük.A tetejére aki szereti, tehet még kaprot.  

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4