Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojást, a margarint, jól összedolgozzuk. Lisztezett gyúródeszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk és felvágjuk kisebb négyzetekre. A szilvát darabokra vágjuk, a cukrot a fahéjjal összekeverjük. Minden négyzet közepére teszünk pár darab szilvát és közéjük szórunk a fahéjas cukorból. A tésztacsúcsokat felhajtjuk, és két tenyerünk közt gombóccá sodorjuk. Ügyeljünk arra, hogy a tészta a szilvát teljesen beborítsa. Lobogó, sós vízben kifőzzük. Az olajon a morzsát megpirítjuk, tálba tesszük és a gombócokat erre szűrjük.Fahéjas porcukorral megszórjuk