Hozzávalók

1 darab tojás
bögre finomliszt
1 kg burgonya
1 kanál margarin
10 dkg zsemlemorzsa
1 üveg szilva (befőtt)

Leírás

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojást, a margarint, jól összedolgozzuk. Lisztezett gyúródeszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk és felvágjuk kisebb négyzetekre. A szilvát darabokra vágjuk, a cukrot a fahéjjal összekeverjük. Minden négyzet közepére teszünk pár darab szilvát és közéjük szórunk a fahéjas cukorból. A tésztacsúcsokat felhajtjuk, és két tenyerünk közt gombóccá sodorjuk. Ügyeljünk arra, hogy a tészta a szilvát teljesen beborítsa. Lobogó, sós vízben kifőzzük. Az olajon a morzsát megpirítjuk, tálba tesszük és a gombócokat erre szűrjük.Fahéjas porcukorral megszórjuk

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4