Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kg burgonya
1 tasak őrölt fahéj
1 kanál zsír
1 csomag zsemlemorzsa
1 üveg szilva (befőtt)
40 dkg finomliszt

Leírás

A krumplit megfőzzük, majd amikor kihűlt, lereszeljük, átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a sót, egy kanálnyi zsírt és a lisztet, összegyúrjuk, majd amikor összeállt, kinyújtjuk. Közepes nagyságú kockákra vágjuk, a szilvát a kocka közepébe helyezzük, gombolyítjuk. A gombócokat kevés lisztbe forgatjuk és megfőzzük sós vízben. Amikor megfőtt, pirított fahéjas zsemlemorzsába forgatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4