Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A szilva lekvár a szilva beszerzésénél kezdődik. Ügyelj arra, hogy főzésre alkalmas szilvákat válogass, a kedvenc zöldségesednél. A megfelelő gyümölcs nem túl nagy, kicsit már puha, a bőre picit megereszkedett és nincs benne kukac, valamint nem is rothad. Ha megvannak a megfelelő példányok, vedd elő a létező legnagyobb lábasodat, vagy a szomszédét, majd kend ki az oldalát olajjal. Amint ezzel készen vagy, a kimagozott, átmosott szilvát dobd be a fazékba, majd mehet rá a cukor és az ecet is. Ezután egyszerűen gyújts alá, nagyon kis tűzön nagyjából hét óráig főzd, amikor már nagy buborékokat enged, akkor emeld meg a hőfokot és csak ezután kell kevergetned, mintegy 40 percig. Ne várd meg, míg nagyon sűrű lesz főzéskor, mert hűlés közben még sűrűsödik majd. Ha úgy látod, hogy kész, szedd ki üvegekbe és tedd el télire.