Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szuper krémes, karakteres pestóval, amit a szicíliai konyha ihletett.
A pisztáciát pirítsuk száraz serpenyőben 3–4 percig, amíg aranybarna és illatos nem lesz. Hagyjuk néhány percig hűlni, majd a nagyját tegyük egy konyhai aprítógépbe, néhány szemet pedig tegyünk félre a tálaláshoz.
Az aprítógépbe adjuk hozzá a fokhagymát, a mentát, a bazsalikom nagy részét, a citromlevet, 6 evőkanál vizet és az olajat.
Daráljuk, amíg rusztikus, de jól kanalazható pesto állagot kapunk – ha szükséges, adjunk még hozzá 1-2 evőkanál vizet. Keverjük hozzá a parmezánt, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
Rendezzük egy tálra a paradicsomokat, kanalazzuk rájuk a pestót, majd szórjuk meg a félretett pisztáciával és friss zöldfűszerekkel. Hagyjuk állni 15 percet, hogy az ízek összeérjenek – és már tálalhatjuk is