Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet és az élesztőt. Hagyjuk megkelni (5-6 perc). Ezt követően, hozzáadunk minden mást is, még a szezámmag felét is. A tésztát 3/4 órát kelesztjük. Ezután még egyszer átgyúrjuk és kettéosztjuk. Két hosszúkás cipót készítünk belőle úgy, hogy kinyújtjuk nagyjából téglalap alakúra, mind a négy oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. Negyed órát még kelesztjük. Az újra kelt kenyeret lespricceljük langyos vízzel, megszórjuk a szezámmaggal és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen, majd azonnal csökkentjük a hőt, 170 fokra. Ezen fél óra alatt, szép pirosra sütjük a kenyérkéinket.