Receptek Főételek Tészta Szezámmagos kenyér

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl tej
2 dl víz
10 dkg vaj
1 darab élesztő
1 kanál méz
10 dkg szezámmag
1 kg finomliszt

Leírás

A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet és az élesztőt. Hagyjuk megkelni (5-6 perc). Ezt követően, hozzáadunk minden mást is, még a szezámmag felét is. A tésztát 3/4 órát kelesztjük. Ezután még egyszer átgyúrjuk és kettéosztjuk. Két hosszúkás cipót készítünk belőle úgy, hogy kinyújtjuk nagyjából téglalap alakúra, mind a négy oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. Negyed órát még kelesztjük. Az újra kelt kenyeret lespricceljük langyos vízzel, megszórjuk a szezámmaggal és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen, majd azonnal csökkentjük a hőt, 170 fokra. Ezen fél óra alatt, szép pirosra sütjük a kenyérkéinket.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4