Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Tegyük egy keverőtálba a tojásfehérjéket egy csipet sóval. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a cukrot, a kukoricakeményítőt és két evőkanál citromlevet. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A tojásfehérjét töltsük habzsákba, és nyomjunk belőle kerek, 3 cm magas halmokat. Minden halom tetején legyen egy kis gödröcske. A tepsit tegyük 120°C fokra előmelegített sütőbe 60-80 percre. Ez után vegyük le a hőfokot 80°C fokra, és süssük tovább 90 percig. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Amíg kihűl, készítsük el a tejszínhabot. Helyezzük a keverőtálat 20 percre a hűtőbe. Tegyünk ugyanígy a tejszínnel és a mascarpónéval is. A habtejszínt a lehűtött keverőtálban kb. 40 másodperc alatt verjük fel. Adjuk hozzá a mascarpónét, és verjük további 20 másodpercig, amíg megdermed.
A habzsák segítségével töltsük meg a tortácskák tetejét a tejszínhabbal. Díszítsük fel eperrel, szederrel és málnával. Szórjuk meg porcukorral, és helyezzünk rá mentaleveleket!