Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Vágjuk a burgonyát és a padlizsánt kb. 0.3 cm vastag szeletekre. Locsoljuk meg néhány csepp olívaolajjal, majd tegyük az egészet egy olajjal vékonyan kikent tepsibe. Süssük 15 percig, majd tegyük félre.
A besamel mártáshoz olvasszunk fel vajat egy kisebb edényben, és folyamatos keverés mellett adjunk hozzá lisztet. Egy-két percig hevítsük tovább, majd öntsük hozzá a meleg tejet és addig kavarjuk, amíg besűrűsödik. A forró mártást hintsük meg egy kevés őrölt szerecsendióval, sóval, borssal, vegyük lejjebb a hőfokot és folyamatosan keverve főzzük még 3-5 percig. Ha a forrás alább hagyott, keverjük bele a tojássárgáját is.
Egy másik edényben óvatosan hevítsünk fel fahéjat és római köményt, adjunk hozzá kevés olajat, majd a zúzott fokhagymát és a vöröshagymát. Pirítsuk egy kicsit, majd keverjük bele az 1 cm-esre felkockázott és kimagozott paradicsomot. Főzzük 10 percig, majd adjuk hozzá a darált húst. Alaposan keverjük össze és főzzük puhára. Végül locsoljuk meg vörösborral, ízesítsük sóval, borssal és főzzük még további 10 percig.
Hintsük meg a húsos szószt a frissen vágott petrezselyemmel, tegyük egy hőálló edény aljára a sült padlizsánt és burgonyát, kanalazzuk rá a húsos tölteléket, öntsük a tetejére a besamel mártást, végül szórjuk meg az egészet sajttal.
Tegyük a muszakát 180 °C-os sütőbe 35-45 percre. Tálalás előtt pihentessük 10 percig.