Receptek Előételek Hideg előételek Szerb paprikamártás

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 fej fokhagyma
2 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 kanál ecet
3 kg zöldpaprika
50 dkg vöröshagyma
5 kanál őrölt pirospaprika

Leírás

A paprikákat negyed órára, forró sütőbe teszem és lehúzom a ráncos bőrét. A hagymával és pár gerezd fokhagymával együtt, apróra vágom és kevés olajban, 5 percig, kevergetve párolom. Kihűlés után, szép lassan belekeverem a többi olajat és a paprikaőrleményeket. Sóval és ecettel ízesítem. Kis üvegekbe töltöm és fél óráig sterilizálom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4