Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Keverjük össze egy kis tálban az olívaolajat, a citromlevet, a szárított fokhagymát, az őrölt paprikát, a borsot és a sót. Vágjuk a karfiolt szeletekre, és dörzsöljük be a keverékkel mindkét oldalát. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 185°C-ra előmelegített sütőben 15 percig.
Közben készítsük el a vegán szalonnát. Keverjük össze egy tálban az olívaolajat, a szójaszószt, a sörélesztőt, az őrölt borsot, a paprikát és a sót. Néhány másodpercig áztassuk a rizspapírt egy tál vízben. Ezután vágjuk csíkokra, majd merítsük a pácba.
Hevítsük fel egy serpenyőben az olívaolajat, adjuk hozzá a csíkokra vágott hagymát, majd süssük üvegesre. Adjunk hozzá cukrot és süssük további 7 percig.
Kenjük meg a kenyérszeleteket a mexikói feltéttel, helyezzük rá a karfiol steaket, egy szelet sajtot, a rukkolát, a karamellizált hagymát és két szelet vegán szalonnát. Fedjük le egy másik szelet kenyérrel, majd tálaljuk.
TIPP: A karfiol helyett használhatunk például grillezett cukkinit, padlizsánt vagy tököt.