Receptek Főételek Húsos ételek Székelykáposzta babérlevéllel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dl tejföl
1 darab paradicsom
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
1 darab húsleveskocka
15 dkg rizs
1 kg füstölt csülök (kicsontozott)
3 darab babérlevél
1 darab zöldpaprika
2 kg savanyú káposzta
10 dkg császárszalonna
1 doboz kaliforniai paprika
30 dkg sertés lapocka

Leírás

A csíkokra vágott császárhúst megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát, a paradicsommal. Víz hozzáadásával, 25 percig pároljuk. Beletesszük a káposztát, a forró vízben megmosott rizst, a pritamint és a leveskockát. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1-1 evőkanál édes és erős paprikával, 3 babérlevéllel és 1-1 késhegynyivel, a többi fűszerből. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje az ételt, majd felforraljuk. Letakarva, 35-40 percig, takarékon főzzük. Levesszük a tűzről és 20 percig állni hagyjuk. Kis tálkában tejfölt és friss, fehér kenyeret kínálunk hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4