Receptek Főételek Húsos ételek Székelykáposzta 2

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
1 kanál finomliszt
1 l víz
450 g tejföl
2 darab paradicsom
3 darab vöröshagyma
½ dl étolaj
1 mk őrölt fekete bors
2 darab zöldpaprika
70 dkg sertéscomb
1 mk őrölt pirospaprika
1 kg savanyú káposzta

Leírás

A húst megmossuk, megtöröljük, felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és paprikát ugyancsak feldaraboljuk. A zsiradékban a hagymát aranyszínűre dinszteljük, majd rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, majd összerottyantjuk. Beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük, majd paprikával, sóval borssal fűszerezzük. Kevés vizet öntünk hozzá, azután lefedve, közepes tűznél párolni kezdjük. A káposztát szűrőben kicsit átmossuk, hogy ne legyen túlságosan savanyú, és kiszedjük belőle a babérlevelet, egész borsot, mert nem szeretünk ráharapni. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a káposztát, alaposan átkeverjük, és felöntjük kb. 1 liter vízzel, majd fedő alatt addig főzzük, míg minden megpuhul. A tejfölben elkavarjuk a lisztet, ízesítjük piros paprikával és borssal, majd behabarjuk vele a káposztát. Tálaláskor, még külön tejfölt is kínálhatunk vele.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4