Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 pohár tejföl
5 gerezd fokhagyma
30 dkg vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
3 dkg sertészsír
1 kg savanyú káposzta
0.6 kg sertés lapocka

Leírás

A sertészsíron megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát. A tűzről lehúzva, megszórjuk a pirospaprikával és a fűszerekkel. A kisebb kockákra vágott sertéscombot és füstölt húst hozzákeverjük és kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk, közben óvatosan sózzuk, ügyelve arra, hogy a füstölt hús és majd a káposzta is sós. A félpuha húst beterítjük a káposztával, ha még szükséges fűszerekkel ízesítjük, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, és készre főzzük. Mielőtt elkészülne simára kevert tejföllel behabarjuk.Tejföllel megöntözve tálaljuk.Friss péksütivel isteni finom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása