Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A hagymát apró kockákra vágjuk, 1 percig kevergetjük a forró olajban, aztán beleszórjuk a felkockázott húst és addig keverjük, amíg a hús minden oldalról kifehéredik, kérget kap. Ekkor megszórjuk pirospaprikával és lehúzva a tűzről, felöntjük egy deci vízzel. Beletesszük a káposztát, megborsozzuk, beleszórjuk az őrölt köményt és jól megkeverjük. Beletesszük a babérleveleket is, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és lassú tűzön, legalább egy órát főzzük. (Ha kell, közben pici vizet öntünk néha alá.) Amikor a káposzta és a hús is megfőtt, az étel készen van. Tippek: Van, aki a székelykáposztát kis tejfölös habarással készíti. Ha habarással akarod készíteni az ételt, amikor a hús és a káposzta már puha, adj hozzá egy deci tejfölben alaposan elkevert két csapott evőkanál lisztet. Az egészet keverd jól össze és főzd együtt, még tíz percig. Nálunk a székelykáposztához húsgombócok is járnak. A húsgombócok hozzávalói: 30 dkg darált hús, 20 dkg főtt rizs, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 egész tojás, 1 kiskanálnyi pirospaprika, só, őrölt bors. A darált húst összekeverjük a tojással, főtt rizzsel, 1 fej apróra vágott és kis olajon megfuttatott vöröshagymával, reszelt fokhagymával, sóval, borssal, egy kiskanálnyi pirospaprikával. Formázható, viszonylag kemény masszát kell kapnunk. A masszából pingponglabdányi golyókat formázunk és forró vízben kifőzzük őket. A megfőtt székelykáposzta felét, egy tűzálló tálba terítjük. Rárakjuk a megfőtt húsgombócokat. Betakarjuk őket a káposzta másik felével, aztán az egészet betesszük a sütőbe, kb. 20 percre összemelegíteni.