Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Főételek Hal Szegedi halászlé

Hozzávalók

3 csipet tengeri só
5 fej vöröshagyma
3 csipet zöldpaprika
3 csipet csípős zöldpaprika
kg pontyfilé
kg harcsafilé
2 darab halászlé kocka

Leírás

A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy, hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk. Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apróra vágott hagymát egy lábasba tesszük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy az alapanyagokat ellepje, majd kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt húsról a szálkát eltávolítjuk, majd a hagymával együtt vagy átpasszírozzuk, vagy összeturmixoljuk. A sűrítményből kb. 5 liternyit kell kapnunk. Ha kell, adjunk hozzá vizet is. A bográcsba beleöntjük az alaplevet. Hozzáadjuk a filézett, kockára vágott halat, a sót, a halászlé kockát, és az erős paprikát (zöld, szárított piros). Kb. fél óra főzés után a hal megpuhul, ekkor jól meghintjük az őrölt paprikával, majd 10 percig tovább főzzük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.08.
Rendelj most
5ó 44p
h n ó p mp
Tesco eper
500 g (1 kg=1978 Ft)
-34%
1499 Ft
989
Ft
Tesco eper
Az ajánlat érvényes2025.04.08.
Rendelj most
5ó 44p
h n ó p mp
Jonagold alma
-40%
749 Ft
445
Ft/kg
Jonagold alma
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4