Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A szegfűszegből, az egész fahéjból és a citrom vékonyan lehámozott héjából redukciót főzünk. (Kb. egy dl vízben az anyagokat feltesszük főni és felére beforraljuk, majd leszűrjük.) A citrom levét kicsavarjuk. A gyümölcsöt átválogatjuk, folyó víz alatt megmossuk, majd fél liter vízben a redukcióval és a cukorral, húsz percig főzzük. Amíg a gyümölcs fő, a tejfölt a liszttel, csomómentesre elkeverjük. A húsz perc elteltével, a tejfölhöz fokozatosan adunk a még meleg levesből, elkeverjük, és az egészet a leveshez adjuk. Együtt átforraljuk és kihűtjük. Ha szükséges, ízlés szerint cukrot, vagy citromlevet adva hozzá, még ízesíthetjük. Amennyiben a kész, a levest szitán áttörjük. Ragyogó krémlevest kapunk, amelyet tálaláskor tejszínhabbal díszíthetünk.