Hozzávalók

1.2 kg kristálycukor
2 kg szeder
1 kk szalicil

Leírás

Mérd meg, mennyit teszel el. Kilónként 60 dkg cukrot számíthatsz. Felteszed főzni. Ha csak jam-et akarsz, a forrástól számítva, 10 percig főzd. Ha lekvárt szeretnél, akkor 2o percig, kavargatva főzöd. Na most az a kérdés, hogy magostul akarod, vagy mag nélkül. Ha mag nélkül, akkor a régi paradicsom passzírozón (az a félgömbölyű), ha kihűlt, átpasszírozhatod, vagy ha nincs, nagyobb szűrőn, vagy szitán. Most kell belerakni a kimért cukrot és forrástól számított 10 percig főzni. Szalicilt tegyél bele, fél mokkáskanállal kilónként. Üvegbe teszem és a sütőbe rakom, száraz dunsztban. Nem kell begyújtani, másnap a polcra kell tenni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4