Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A szárnyas aprólékot előkészítjük a leveshez, összevágjuk. Jól megmosva, kis fej hagymával feltesszük főni. Az apró, egyenletes kockákra vágott vegyes zöldséget, szeletekbe vágott gombával zsíron, kissé lepirítjuk. Meghintjük finom, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és fedő alatt, félig puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az aprólékhoz. Megsózzuk, törött borssal fűszerezzük és nyári idényben néhány karfiolrózsát és spárgafejet is beleteszünk. Az egészet puhára főzzük. Külön főtt zöldborsót, kelvirágot is teszünk a levesbe. Utána ízesítjük és jól kiforraljuk. Vajas galuskát, vagy apróra vágott, illetve szaggatott, velős gombócot főzhetünk bele betétként.