Receptek Gyerekmenü Főételek Szalonnás túrós puliszka

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 l víz
3 dl tejföl
3 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
25 dkg tehéntúró
5 szelet bacon szalonna
30 dkg kukoricadara

Leírás

A puliszkát készítsük el a már ismertetett módon. A szalonnát vágjuk apró kockákra, és egy serpenyőben pirítsuk ropogósra. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, és öntsük bele a még forró puliszkát. Terítsük szét rajta a túrót, locsoljuk rá a tejfölt. A tetejére szórjuk a pirított szalonnadarabokat és öntsük rá a szalonna szaftját. 160 fokos sütőben 15 – 20 percig süssük. Készíthetjük úgy is, hogy a puliszkából evőkanállal kisebb halmokat szaggatunk, a tálba rakjuk és 160 fokos sütőben 15 – 20 percig süssük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4