Receptek Főételek Húsos ételek Szaftos, dupla sajtburger ropogós, grillezett zöldségekkel

Hozzávalók

2 darab zsemle
1 darab paradicsom
2 darab lilahagyma
2 szelet trappista sajt
4 kanál ketchup
500 g darált marhahús
4 darab római saláta
2 darab kovászos uborka
Mézes-mustáros szósz
3 kanál mustár
3 kanál méz
3 kanál natúr joghurt
1 csipet
1 adag friss petrezselyem
Zöldséghasáb
4 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 kávéskanál szárított oregánó
1 kávéskanál szárított rozmaring
2 kanál olívaolaj
½ kávéskanál chili pehely
1 kávéskanál

Elkészítés

1

A gyökérzöldséget hasábokra vágjuk. Grilltálcára helyezzük, megcsöpögtetjük olajjal, meghintjük a csilipehellyel és a többi fűszerrel. Kb. fél óráig grillezzük.

2

A zsemléket félbevágjuk és grillserpenyőben vagy grillrácson átsütjük. Az uborkát és a hagymát vékonyan, a paradicsomot vastagon felszeleteljük. A mustárt összekeverjük a mézzel, a joghurttal és a fűszerekkel.

3

A kész marhaburgereket mindkét oldalukon 5-5 percig grillezzük.

4

A húst és a zöldségeket a zsemlékbe tömjük, és meglocsoljuk a mustáros szósszal. A zöldséghasábokkal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4