Receptek Gyerekmenü Főételek Svájci rizstorta

Hozzávalók

4 darab tojás
5 dkg vaj (vagy sütőmargarin)
dl tejszín
9 dkg porcukor
20 dkg rizs (főtt)
10 dkg őszibarack befőtt
½ dl kókuszlikőr (illatos)

Leírás

Kivajazunk vagy sütőmargarinozunk egy mély, tégla alakú, kb.1 liter űrtartalmú sütőformát. A kihűlt rizst, a tejszínnel, a cukorral, a tojássárgájával, a lecsepegtetett és felaprózott befőttel és a likőrrel alaposan összedolgozzuk. Egy csipet sóval, kemény habbá verjük a tojások fehérjét és óvatosan, hogy össze ne törjön, a masszához keverjük. A sütőformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon, pirosra sütjük (kb. 30-35 perc). A sütőből kivéve, kicsit pihentetjük, majd hosszúkás tálra borítjuk és csak hidegen szeleteljük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4