Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben, és 2 kanál cukrot adunk hozzá, majd hagyjuk felfutni. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot, margarint, a tojássárgáját, tejfölt és a sót. Ha felfutott az élesztő, akkor a tálba öntjük, és elkezdjük összedolgozni a tésztát. Ha összeállt a tészta, akkor 2 egyenlő részre veszem, és cipóalakúra formázom, majd hagyom pihenni, 30 percet. Konyharuhával letakarom. Ezután téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 0.5 centiméteresre. Rákenem a tölteléket, és a széleket visszahajtva feltekerem. Fontos, hogy a csavarás vége, alul legyen. Olajozott-morzsázott tepsire teszem, és a tetejét egész tojással lekenem. Oldalait hurkapálcikával, vagy villával megszurkálom. Langyos helyen hagyom, 30 percig. 160 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Töltelék: A sütőtököt hámozzuk meg, és magozzuk ki. Rakjuk bele egy tepsibe, és locsoljuk meg mézzel, valamint kevés olajjal, majd rakjuk sütőbe. 170 fokon süssük meg. Ha megsült, pépesítsük le, majd keverjük el porcukorral és darált dióval. Annyi diót adjunk hozzá, hogy masszív tölteléket kapjunk.