Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
40 dkg finomliszt
dl tej
2 kanál kristálycukor
2 kanál tejföl
13 dkg vaj
2 darab tojás (sárgája)
8 dkg porcukor (+ 2 kanál a töltelékbe)
2 dkg élesztő
3 marék dió (darált)
1 darab sütőtök

Leírás

Az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben, és 2 kanál cukrot adunk hozzá, majd hagyjuk felfutni. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot, margarint, a tojássárgáját, tejfölt és a sót. Ha felfutott az élesztő, akkor a tálba öntjük, és elkezdjük összedolgozni a tésztát. Ha összeállt a tészta, akkor 2 egyenlő részre veszem, és cipóalakúra formázom, majd hagyom pihenni, 30 percet. Konyharuhával letakarom. Ezután téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 0.5 centiméteresre. Rákenem a tölteléket, és a széleket visszahajtva feltekerem. Fontos, hogy a csavarás vége, alul legyen. Olajozott-morzsázott tepsire teszem, és a tetejét egész tojással lekenem. Oldalait hurkapálcikával, vagy villával megszurkálom. Langyos helyen hagyom, 30 percig. 160 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Töltelék: A sütőtököt hámozzuk meg, és magozzuk ki. Rakjuk bele egy tepsibe, és locsoljuk meg mézzel, valamint kevés olajjal, majd rakjuk sütőbe. 170 fokon süssük meg. Ha megsült, pépesítsük le, majd keverjük el porcukorral és darált dióval. Annyi diót adjunk hozzá, hogy masszív tölteléket kapjunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4