Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 l víz
1 darab burgonya
1 dl tejszín
4 darab húsleveskocka
1 csipet őrölt fehérbors
1 darab friss gyömbér (kisebb)
1 darab sütőtök
1 darab póréhagyma (kisebb)

Leírás

A sütőtököt és a burgonyát lehéjazzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A pórét megtisztítjuk, és felkarikázzuk. Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Hozzáadunk 4 db erőleves kockát, és fedő alatt, takarék lángon, kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük az egészet. 10-15 kocka főtt burgonyát elkülönítünk, a többit turmixgépben, kevés tejszínnel összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, megvadítjuk egy kis gyömbérrel, beletesszük a főtt burgonyakockákat, majd rottyantunk egyet az egészen. Nagyon finom, különleges, pikáns leves.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4