Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tököt félbevágjuk, magházát kikaparjuk, majd sütőlemezre rakjuk. Előmelegített forró sütőben megsütjük. Közben a mazsolát átválogatjuk, megmossuk, szárát leszedegetjük, és kis tálkába rakjuk. Ráöntjük a kissé megmelegített narancslevet. A lében addig hagyjuk ázni, amíg a tök megsül. A citromot forró vízben megmossuk, letörölgetjük, majd a sárga héját lereszeljük. A sült tökhúst kivájjuk, és negyed részét a díszítéshez félretesszük. A mazsola leszűrt narancsos levével, a reszelt citromhéjjal, a rummal és 2-3 evőkanál mézzel turmixgép poharába tesszük, és habosra keverjük. Ezután citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Csipetnyi sóval is fűszerezzük, majd az áztatott mazsolával összekeverjük. Kompótos tálkákban elosztjuk. A díszítésre félretett sült tököt kis kockákra vágjuk, amellyel körberakjuk a krémet. Hűtőszekrényben megdermesztjük.