Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab citrom (leve és héja)
5 dkg mazsola
½ dl narancslé
1 kanál rum
1 darab sütőtök

Leírás

A tököt félbevágjuk, magházát kikaparjuk, majd sütőlemezre rakjuk. Előmelegített forró sütőben megsütjük. Közben a mazsolát átválogatjuk, megmossuk, szárát leszedegetjük, és kis tálkába rakjuk. Ráöntjük a kissé megmelegített narancslevet. A lében addig hagyjuk ázni, amíg a tök megsül. A citromot forró vízben megmossuk, letörölgetjük, majd a sárga héját lereszeljük. A sült tökhúst kivájjuk, és negyed részét a díszítéshez félretesszük. A mazsola leszűrt narancsos levével, a reszelt citromhéjjal, a rummal és 2-3 evőkanál mézzel turmixgép poharába tesszük, és habosra keverjük. Ezután citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Csipetnyi sóval is fűszerezzük, majd az áztatott mazsolával összekeverjük. Kompótos tálkákban elosztjuk. A díszítésre félretett sült tököt kis kockákra vágjuk, amellyel körberakjuk a krémet. Hűtőszekrényben megdermesztjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.02.
Rendelj most
Eper
1 kg
-35%
3999 Ft
2599
Ft
Eper
Az ajánlat érvényes2025.04.02.
Rendelj most
Idared alma
-41%
749 Ft
439
Ft/kg
Idared alma
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4