Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Tegyük a kekszet konyharuhába, és törjük össze nyújtófával. Szórjuk az kekszmorzsát egy tálba, keverjük el az olvasztott vajjal, majd dolgozzuk össze alaposan. Adagoljunk egy-egy púpozott evőkanálnyi masszát sütőformákba (pl. muffin forma). Erősen nyomkodjuk le a tésztát egy kisebb pohár segítségével, majd tegyük hűtőbe.
Készítsük el a tölteléket. Verjük fel habverővel a tejszínes krémsajtot és a cukrot egy tálban közepes fokozaton, amíg lágy krémet nem kapunk. Adjuk hozzá a habtejszínt, a citrom héját és a levét, majd keverjük sűrűsödésig.
Osszuk el a krémet négy egyenlő részre. Csepegtessünk három adagba egy-egy csepp különböző színű ételfestéket, és jól keverjük össze. Így három színes tölteléket kapunk – pasztell sárga, rózsaszín és türkiz –, valamint egy fehéret. Töltsük a színes krémeket egy-egy díszítőcső nélküli habzsákba, a fehéret pedig egy mintás díszítőcsővel ellátottba. Tegyük hűtőbe.
Vegyük ki a formákat a hűtőből. A kekszes alapra nyomjunk tetszőleges színű tölteléket a sütőforma feléig. Ezután cseréljük a tölteléket egy másik színre, és töltsük tele a formát. Simítsuk le a tetejét. Ismételjük meg az eljárást az összes mini tortával. Fedjük le őket frissentartó fóliával, majd pihentessük a hűtőben legalább 5 órán át.
Közben készítsük el a csokitojásokat. Olvasszuk fel a fehér csokoládét egy kanál növényi olajjal együtt vízgőz felett. Osszuk 3 részre, mindegyikbe csepegtessünk egy csepp különböző színű ételfestéket, majd keverjük el. 3 színű csokoládét kapunk: lila, sárga és rózsaszín.
A különböző színű olvasztott csokoládét töltsük szilikon mini tojásformákba, majd szilárdulásig tegyük a hűtőbe.
Vegyük ki a formákból a sajttortát, díszítsük a fehér krémmel, rakjuk rá a tojásokat és tálaljuk.